Ce calitati trebuie sa avem pentru a deveni reprezentant vanzari

Ce calitati trebuie sa avem pentru a deveni reprezentant vanzari

Unul dintre cele mai dorite locuri de munca este acela de reprezentant vanzari. Programul flexibil de lucru si castigurile mari sunt avantajele ce le fac cele mai dorite locuri de munca.

Atunci cand aplicam pentru un job in sfera vanzarilor, trebuie sa avem o pregatire profesionala de exceptie, iar o experienta bogata de viata ne este necesara pentru a avea abordarea potrivita in orice situatie.

Reprezentant vanzari, un job greu de obtinut

Un profesionist in domeniul vanzarilor trebuie sa aiba mai multe calitati personale si profesionale.

Succesul unei campanii de vanzari reusite depinde intr-adevar si de calitatea si pretul serviciilor sau ale produselor oferite, dar rolul cheie il detine reprezentantul de vanzari, ce poate face diferenta intre o campanie reusita sau un esec.

Cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aiba un reprezentant vanzari nu sunt insa numeroase.

Carisma este cel mai important lucru pe care trebuie sa il avem pentru a lucra in vanzari. Un personaj carismatic ii va face pe ceilalti sa il asculte, iar impresia puternica pe care o lasa ii ofera un avantaj hotarator in vanzari.

In fond, relatiile se stabilesc intre oameni nu intre companii, iar atunci cand cineva cumpara produsele firmei unde lucram o face pentru ca i-am lasat o impresie buna si considera ca avem o personalitate fermecatoare.

Imaginatia si prezenta de spirit sunt elemente importante pentru un om de vanzari. O prezentare arida a produselor companiei nu va face decat sa plictiseasca un eventual client. Prezentarea este necesar sa fie facuta cu multa imaginatie, sa aiba numeroase exemple personale incluse, iar o stare de spirit pozitiva se va rasfrange in mod placut asupra clientului.

Calitatile unui om de vanzari bun pot face diferenta

Cultura generala este importanta in fata clientului. Cu cat avem o cultura generala mai vasta, cu atat vom putea sustine discutii pe mai multe teme, fapt ce va fi apreciat de client. In acelasi timp, un reprezentant vanzari trebuie sa aiba o memorie buna pentru a retine tot ce s-a discutat cu clientul respectiv.

Buna dispozitie ne va ajuta cu siguranta sa castigam inima unui client. Un reprezentant vanzari optimisit, bine dispus si vesel va face o impresie mai buna asupra clientului. In plus, acesta va cauta mai des compania unui reprezentant de vanzari optimist, ce va avea un cuvant bun si o stare de spirit excelenta indiferent de gravitatea problemei ce va trebui solutionata.

Rabdarea si perseverenta pot face diferenta intre succes si esec, in special pentru reprezentantii vanzari ce lucreaza in new business (pentru a aduce noi clienti). Un reprezentant vanzari va aborda o gama foarte larga de clienti, iar cea mai mare parte a acestora nu isi doresc sa cumpere nimic.

Intrebarile puse doar de dragul de a fi puse si motivele gasite de catre clientii nu vor cumpara nimic ar trebui sa reprezinte cele mai mari provocari pentru un reprezentant vanzari, iar gasirea unor raspunsuri pertinente ne va spori sansele de reusita in domeniul vanzarilor.

Perseverenta ne va ajuta sa nu ne demotivam in cazul unor refuzuri repetate si sa gasim mereu puterea de a o lua de la capat.