Cum sa gasesc joburi de acasa

Cum sa gasesc joburi de acasa

Piata fortei de munca a cunoscut o dinamica deosebita in ultima perioada. Tot mai multe companii isi deshid portile pentru a face angajari masive, iar locurile de munca nu mai sunt o problema pentru nimeni.

Din pacate, cultura organizationala a devenit din ce in ce mai restrictiva, iar compania unde suntem angajati a devenit practic o a doua familie, deoarece ne petrecem marea majoritate a timpului in firma. Astfel, viata personala a disparut aproape cu desavarsire, iar acest lucru ne afecteaza mai ales in cazul in care avem familie.

Multi prefera joburi de acasa

Datorita programului de lucru foarte incarcat, o mare parte a angajatilor prefera sa paraseasca companiile si sa isi gaseasca joburi de acasa, care sa le permita sa petreaca mai mult timp cu familia. In plus, aceste joburi nu tin seama de nivelul de experienta si de calificarea solicitantilor si sunt legate in cea mai mare masura de abilitatile dobandite de-a lungul timpului.

Astfel, ne putem folosi experienta dobandita in vanzari, client service sau cea de programator sau web designer, deoarece aceste joburi nu impun o prezenta la birou si se pot desfasura de oriunde.

Castigurile pentru un job de acasa depind de timpul pe care il acordam zilnic acestei activitati. Daca problemele de familie sunt numeroase, castigurile vor fi mai mici, deoarece lucram mai putin iar plata activitatii se face numai pentru proiectele finalizate.

In cazul in care alocam ceva mai mult timp proiectelor noastre, castigurile pot ajunge lejer la nivelul unui salariu obisnuit. In valoare absoluta, acestea pot fi mai mari, deoarece nu vom avea costuri legate de transport si de hainele necesare prezentei noastre la birou.

Joburile de acasa pot fi gasite in special in mediul online. Exista suficiente platforme interne si internationale (Fiverr si Freelancer sunt primele ce imi vin in minte) unde ne vom face un cont de prezentare (cat mai detaliat posibil) si vom studia ofertele aparute.

Exista chiar si posibilitatea de a primi aceste oferte pe e – mail, in functie de preferintele noastre.

Cum sa gasesc cele mai bune oferte

Social media joaca un rol important atunci cand ne cautam joburi de acasa. Facebook nu mai este demult un loc frecventat numai de tineri, deoarece majoritatea companiilor medii si mari au un cont de facebook, folosit si pentru a face recrutare de personal.

Din pacate, mediul online nu este asa de sigur ca mediul de afaceri clasic. Mediul virtual este preferat de escroci de toate categoriile si trebuie sa fim deosebit de atenti in momentul in care ne vom gasi un job de acasa.

Persoana care ne va oferi proiectul va trebui verificata cu cea mai mare atentie. In afara unei cautari pe Google este bine sa ne interesam despre probitatea acestui.Astfel, este recomandat sa il verificam pe diverse forumuri de discutii sau platforme de angajare si sa nu ne lasam prada primului impuls.

Joburile de acasa sunt destinate tuturor categoriilor de varsta. Aici nu vom avea probleme nici daca avem peste 50 de ani, iar daca suntem tineri, la inceput de drum, vom gasi sprijinul necesar pentru a invata lucruri noi.