Intrebari pentru interviu

Cum sa raspundem la intrebari pentru interviu

Pregatirea pentru interviu este esentiala pentru a obtine slujba mult dorita. Atunci cand suntem sunati pentru programarea interviului, trebuie sa incepem imediat pregatirea acestuia pentru a fi siguri ca vom obtine cele mai bune rezultate.

In primul rand, este necesar sa obtinem toate informatiile despre compania unde vom sustine interviul. Acest lucru este foarte usor de facut, deoarece o simpla interogare Google ne ofera majoritatea informatiilor de care avem nevoie.

Apoi ne vom pregati raspunsurile la intrebarile pentru interviu. Este necesar ca acestea sa fie pregatite de acasa, deoarece presiunea isi va face simtita prezenta si va fi greu sa ne concentram in acele momente.

Intrebari capcana pentru interviu

Este important sa constientizam faptul ca interviul va fi presarat cu intrebari capcana. In acest caz, angajatorul va verifica numai modul in care reactionam sub presiune si nu va fi interesat sa obtina cele mai bune raspunsuri de la noi.

Asa cum folosim vocabularul pentru a comunica cu semenii nostri, va trebui sa utilizam procesul de gandire pentru a discuta cu noi insine, iar acest proces trebuie sa se desfasoare constient. Este esential sa eliminam din gandire notiunile „nu pot”, „imi e frica”, sau gandirea fatalista sau cea ce ne situeaza pe post de victima.

Intrebarile capcana pentru interviu urmaresc sa depisteze aceasta modalitate de gandire, iar faptul ca vom esua (spre exemplu) nu inseamna mare lucru, deoarece interviurile nu vor inceta sa apara, iar sansele noastre nu se vor termina chiar daca vom avea un esec.

Gandirea negativa ne va inhiba procesul decizional si va duce la activarea instinctului de conservare, iar acest lucru ne va bloca total gandirea si ne va situa in pozitii defensive, fapt ce reprezinta de fapt o otrava cu actiune lenta.

Acest lucru este demonstrat si stiintific de catre Emoto Masaru, iar faptul ca nimeni nu a avut rezultate spectaculoase avand o gandire negativa intareste cele spuse mai sus.

Cum sa raspundem cel mai bine intrebarilor angajatorului

In primul rand, atunci cand ajungem la intrebarile pentru interviu, este bine sa inlocuim prejudecatile parintilor sau ale prietenilor cu propria noastra gandire. Se pot folosi chiar cuvintele unor eroi din filmele preferate, important este sa gandim singuri, fara sa ne lasam influentati de alti factori negativi.

Media playerul sau telefonul pot fi folosite zilnic pentru a asculta discursuri motivationale sau pentru a asculta carti in care autorii ne vorbesc despre importanta gandirii pozitive, sau ne invata trucuri pentru a ne invinge starile negative.

Pesimismul va trebui sa fie inlocuit cu afirmatii pozitive. Desi par desprinde din filme, replicile pozitive repetate zilnic ne vor intari moralul, subconstientul nostru va ajunge sa creada intr-adevar acele replici, iar comportamentul nostru se va schimba.

Acest proces este insa unul de durata, iar daca asteptam rezultate rapide am putea fi dezamagiti. Rezultatele isi vor face aparitia intr-o perioada de cel putin 60 de zile, iar momentul maxim va veni dupa sase luni.

Cel mai important este insa sa ne pregatim mai multe variante de raspunsuri la intrebarile pentru interviu, pe care le vom folosi in functie de cursul discutiei.