Cum sa caut de lucru cand sunt inca angajat

Cum sa caut de lucru cand sunt inca angajat

Atunci cand rutina isi face aparitia in viata noastra profesionala, cel mai bine ar sa ne cautam de lucru in alta parte. Intrucat aceasta problema este destul de delicata, iar eu am fost patit atunci cand mi-am cautat de lucru in timp ce eram angajat, asa vrea sa va ajut sa nu aveti aceleasi probleme ca si mine.

Angajatul va avea viata grea daca nu este discret

Deoarece sunt un tip cinstit, am facut greseala sa imi anunt seful ca as vrea sa plec in urmatoarele doua luni, deoarece am considerat ca este normal ca acesta sa isi caute un inlocuitor fara sa se grabeasca.

Aceasta greseala insa nu o voi mai repeta atunci cand imi voi cauta de lucru, deoarece din acel moment viata mea a devenit un iad, iar aceasta situatie m-a facut sa imi dau demisia dupa o perioada scurta de timp.

Nu mai mentionez faptul ca nu am reusit sa imi gasesc de lucru asa de repede cum mi-am propus si am „reusit” sa raman fara salariu trei luni de zile.

Asadar, este important ca nimeni sa nu afle despre intentia noastra de a pleca. Chiar daca avem prieteni foarte buni la actualul loc de munca, acestia nu sunt scutiti de indiscretii, iar „din vorba in vorba” intentia noastra poate ajunge la urechile sefilor.

Aceasta este cea mai sigura metoda de a ne dinamita planurile, iar un lucru ce pare la prima vedere extrem de simplu se poate complica, iar situatia ne va scapa de sub control.

Daca tinem totusi neaparat sa discutam cu cineva despre intentia noastra de a ne cauta de lucru, este bine sa discutam cu prietenii din afara companiei.

Cum sa caut de lucru fara sa imi pierd eficienta?

Discretia implica foarte multe lucruri, iar aceasta inseamna ca obiceiurile noastre zilnice nu trebuie sa se schimbe. Chiar daca un interviu presupune o tinuta business, aspectul noastru nu trebuie sa se schimbe brusc, deoarece ar ridica numeroase semne de intrebare.

Daca venim la birou imbracati casual, o zi in care tinuta noastra va fi business va reprezenta un semnal de alarma si trebuie sa ne asteptam la intrebari serioase din partea sefilor referitor la noua noastra tinuta.

Este recomandat ca in aceste situatii sa venim cu tinuta de interviu la noi si sa ne schimbam hainele in momentul in care plecam din firma.

In nici un caz nu trebuie sa facem greseala sa rugam un coleg de birou sa ne recomande pentru alt job. Asa cum spuneam, atunci cand ne cautam de lucru discretia este un element cheie, iar recomandarile facute de catre colegi ar putea sa ajunga la urechile sefilor.

In plus, nu stim cum ne vor recomanda colegii nostri catre noii angajatori. Colegii ar putea sa aiba o parere proasta despre noi, chiar daca nu lasa acest lucru sa se vada, iar recomandarilor lor ne-ar putea inchide portile pentru totdeauna.

Eficienta noastra la birou va trebui sa fie aceeasi, indiferent de decizia pe care am luat-o. Desi este greu de realizat, orice schimbare in comportamentul nostru va da nastere la noi intrebari.